Almeria sjajnim preokretom do pobjede
José Leonardo Ulloa

Španski Kup Kralja

Almeria sjajnim preokretom do pobjede

U večerašnjim utakmicama španskog Kupa Kralja pobjede su upisali Athletic Bilbao i Almeria, dok su Osasuna i La Coruna odigrali meč bez pobjednika.

Athletic Bilbao je na stadionu Municipal Santo Domingo savladao Alcorcon sa 0:1, golom iskusnog veznjaka Carlosa Gurpeguija Nausiaa u 55. minuti susreta.

Utakmica između Osasune i La Corune je završena bez pobjednika rezultatom 1:1. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a na prvi se čekalo do 68. minute kada je domaćine u vodstvo doveo 25-godišnji Juan Francisco Torres Belén, poznatiji kao Juanfran. Deportivo je izjednačio preko Saúla Fernándeza Garcíe u 71. minuti, a rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Na Anoeta stadionu u Sn Sebastianu postignuto je čak pet golova, a domaćini su ispustili prednost od dva gola. Naime, Real Sociedad je poveo sa 1:0 preko 22-godišnjeg Holanđanina Jeffreya Sarponga već u 6. minuti, a Gorka Elustondo Urkola udvostručava prednost u 32. minuti. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Kraj Real Sociedada počinje auto golom Iona Ansoteguia Gorostola u 67. minuti, a Almeria do kraja postiže još dva gola. Mrežu domaćina do kraja dva puta je zatresao Argentinac José Leonardo Ulloa, prvi put u 71., a drugi u 88. minuti čime je postavio konačan rezultat 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.