Almir Pliska: Možemo proći Helsinborg!
Almir Pliska

Almir Pliska: Možemo proći Helsinborg!

Mladi fudbaler Sarajeva i ovaj put se pokazao kao džoker sa klupe Mehmeda Janjoša. Drugo poluvrijeme je bilo u njegovom znaku, gdje je svojim lucidnm potezima i brzim prodorima dovodio igrače Spartaka do ludila.

«Jedva sam ćekao kada će me šef ubaciti u igru.», govori Pliska.

«Kada mi je rekao da ulazim na poluvremenu znao sam da moram dati sve od sebe. Imao sam zaista dosta dobrih poteza i nekoliko sam puta probio odbranu po toj desnoj strani. Pomogao sam i kod postignutg gola, kada se ona odbila do Jahovića".

Susret protiv Spartaka pokazao je da je ekipa Sarajeva dobro fizički pripremljena. Tempo igre nije opadao do isteka posljednje minute susreta.

"Mi smo zaista fantastično pripremljeni. Naš trener Mehmed Janjoš i njegovi pomoćnici su nam nabili dosta snage, tako da nemamo problema da držimo ritam kroz čitavu utakmicu.", rekao je Pliska, vidno zadovoljan postignutim rezultatima u Evropi.

"Mogu reći da smo prvu utakmicu odigrali odlično i morali smo slaviti sa većom razlikom. U drugoj utakmici brzo smo primili go i malo pali u igri, ali izdržali smo prvo poluvrijeme. Onda smo se u svlačionici dogovorii da krenemo odlučnije. Kada bi sabrao obadvije utakmice, mogu zaključiti da smo bili bolja momčad i da smo zasluženo prošli".

U trećem prekolu, Sarajevo će igrati protiv Helsinborga. Neće to biti nimalo lagan zadatak za bh. predstavnika.

"Mi idemo dati sve od sebe i želimo proći dalje. Oni su dobra ekipa koju predvodi Henrik Larson, ali i mi imamo dobre igrače koji mogu i njega zaustaviti. Dao bih im ulogu favorita, ali ja vjerujem u našu ekipu i bjerujem da se možemo plasirati i dalje. ", rekao je Almir Pliska.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.