Alonso košta 40 miliona eura
Xabi Alonso

Alonso košta 40 miliona eura

Španski sportski dnevnik As piše da je engleski Liverpool svog veznog igrača, reprezentativca Španije Xabija Alonsa, procijenio na 40 miliona eura.

Alonsa već duže vrijeme u svoje redove želi dovesti madridski Real. Medutim, dva se kluba dosad nisu mogli pronaći u iznosu odštete koji bi španski velikan trebao platiti Liverpoolu za njihovog 27-godišnjeg fudbalera, koji je za Redse potpisao 2004. godine.

Kako navodi AS, Liverpool za Alonsa traži 40 miliona eura, odnosno 35 miliona odmah, a još pet miliona ovisno o igrama koje bi Alonso prezentovao u Realu.

Realov predsjednik Florentino Perez navodno je svojim klupskim operativcima dao zeleno svjetlo da klupsku ponudu za Alonsa podignu na 30 miliona eura. Hoće li to zadovoljiti apetite kluba s Anfielda, tek će pokazati vrijeme.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.