Altidore na posudbu u Olympiakos

Sjajne igre na Kupu Konfederacija

Altidore na posudbu u Olympiakos

Edmir Škorić

Svojim nastupima za selekciju SAD-a, na nedavno završenom Kupu konfederacija, mladi Jozy Altidore postao je meta grčkog Olympiakosa.

Altidore je prošlu sezonu kao Villarrealov igrač proveo na posudbi u drugoligašu Xerezu, dok će ove godine biti član grčkog osvajača Kupa.

"Upravo sam u potrazi za klubom gdje ću igrati cijelu sezonu", izjavio je Altidore, nezadovoljan činjenicom da u Villarrealu ne računaju na njega.

Altidore (19) je Villarrealov igrač, no očito na El Madrigalu ne računaju na njega, pa su ga prošle sezone poslali na posudbu u nižerazredni Xerez. No, Amerikanac se nije želio vratiti pa je "žutu podmornicu" i ove sezone napustio, a nova destinacija je Olympiakos.

Napadač je karijeru počeo u New York Red Bullsima, a za nacionalnu selekciju odigrao je 16 puta i sedam puta bio strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.