)
Alvaro Arbeloa se vratio na Bernabeu
Arbeloa po dolasku na madridski aerodrom

Novo pojačanje Reala

Alvaro Arbeloa se vratio na Bernabeu

Real Madrid je dobio novog igrača. Ovaj put, ne radi se ni o kakvoj velikoj zvijezdi koja će na predstavljanje dovesti 50.000 gledatelja na Santiago Bernabeu, nego o povratku Realovog dijeteta Alvara Arbeloe iz Liverppola. Arbeloa je u Liverpool otišao prije tri godine, jer ga u Realu nije bilo ni na širem popisu, a sada se vraća na velika vrata.

Alvaro Arbeloa je od svih osam ovogodišnjih pojačanja, Kaka, Ronaldo, Benzema, Albiol, Garray, Negredo i Granero, vjerovatno najmanje atraktivan, jer igra u odbrani, ali je u španskim medijima izazvao najviše emocija, s obzirom da je madridsko dijete, i da je do dresa Reala morao ići težim putem. 

U Realu će provesti narednih pet godina, a njegovom kupnjom Florentino Perez je još više zadobio povjerenje navijača i medija, jer je uspio vratiti domaćeg igrača, koji je bukvalno otjeran iz Reala, a na njegovo mjesto su dovođeni mnogi igrači koji nisu imali ni približan kvalitet njegovom. 

U dresu Liverpoola je pružio sjajne partije, ali je dovođenjem skupog Glena Johnsona shvatio da neće imati više priliku igrati pored domaćeg igrača, spakovao je kofere i vratio se kući, na mjesto odakle je otjeran u eri Ramona Calderona. 

Istu sudbinu doživjeli su i Esteban Granero i Alvaro Negredo koje je Perez vratio ovog ljeta. Sjajnim igrama u dresu Getafea i Almerie dišli su i do reprezentativnih kandidata, a koliko ih publika voli pokazali su u prijateljskom meču protiv AL.Ittihada. Kada su ušli u igru stadion je eksplodirao, a bilo je i onih koji su suze pustili. 

Alvaro Arbeloa je došao i do dresa reprezentacije, vratio se u matični klub, a sad mu preostaje borba za poziciju u timu sa reprezentativnim suigračem Sergiom Ramosom. Ipak, mnogi misle da će njih dvojica moći igrati skupa, jedan na lijevoj, drugi na desnoj strani. Vidićemo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti