Alves: Bit će teško, ali Portugal je Portugal

Ističe da je BiH dosta napredovala

Alves: Bit će teško, ali Portugal je Portugal

Bruno Alves, defanzivac Zenit St. Petersburga, u intervjuu za klupski sajt izjavio je da su šanse u baražu uvijek podjednake, ali vjeruje da će Portugal biti bolji u dvije utakmice protiv naše reprezentacije.

Naša reprezentacija suočit će se sa Portugalom u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu, a prva utakmica naše Zmajeve očekuje 11. novembra na Bilinom Polju, dok je revanš na rasporedu 15. novembra na Stadionu svjetlosti.

"Sve je uredu, mi smo uvijek skoncentrisani na pozitivan rezultat. Istina je da naši problemi nisu počeli u prošloj utakmici sa Danskoj, već malo ranije. Moramo nastaviti dalje. Mi treniramo, spremni smo i sve ovisi o nama", rekao je Alves za službenu stranicu ruskog kluba.

"Nije nam prvi put da se nađemo u baražu. Sada se moramo ponovo suočiti sa Bosnom i Hercegovinom. U ovoj situaciji nema ništa posebno. Samo trebamo odraditi svoj posao i pobijediti u obje utakmice", dodao je defanzivac Zenit. St. Petersburga.

Alves ističe kako je naša reprezentacija dosta napredovala od utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo, te da su šanse u baražu uvijek 50-50. Međutim, kaže "Portugal je Portugal".

"Bosna i Hercegovina je veoma kvalitetna i dosta su bolji nego prije dvije godine. Dakle, bit će teško, ali Portugal je Portugal. Kada je u pitanju baraž šanse su uvijek podjednake", kaže Alves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.