Alves: Liga prvaka nije osvojena pobjedom nad Barcom
FOTO: EPA

Upozorio svoje saigrače

Alves: Liga prvaka nije osvojena pobjedom nad Barcom

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa u srijedu igraju prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Monaca.

Juve je u četvrtfinalu izbacio Barcelonu od koje je bio bolji u dvije utakmice sa 3:0. Staru damu u polufinalu očekuje Monaco koji je najprijatnije iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka. Iako je Juve favorit u ovom dvomeču, igrač ove ekipe Dani Alves izjavio je da se ne smiju opustiti.

"Najveća opasnost polufinala je misliti da sve već osvojili Ligu prvaka jer ste u prethodnoj rundi eliminisali Barcelonu. Ovaj put nije gotov i mi još uvijek nismo ni blizu trofeja. Ne smijemo ići tamo i misliti da ćemo se prošetati. Monaco je tim koji igra bez pritiska i oni su najopasniji", rekao je Alves, te dodao:

"Svaki dan želimo da napredujemo u odnosu na prethodni. Cilj nam je da ove sezone osvojim trostruku krunu. Sretni smo što smo u igri za sve trofeje i zaista želimo ispisati historiju ovog kluba. Znamo da neće biti lako, ali ako pružimo svoj maksimum vjerujemo da možemo doći do zacrtanog cilja".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi