Alves: Velika podrška bi mogla presuditi

Golman Beto se žali na povredu

Alves: Velika podrška bi mogla presuditi

Edmir Škorić

Pod jakom kišom su portugalski nogometni reprezentativci održali današnji trening.

Portugal je dva dana prije uzvratne baraž utakmice sa bh. reprezentacijom trenirao u Obidosu. Na bolove desne prepone žalio se rezervni golman Beto.

Tamošnji mediji javljaju da je nekolicina igrača u hotel stigla s vrećicama leda kako bi spriječili eventualne povrede.

Evo što o utakmici sa Bosnom i Hercegovinom u utorak misli jedan od najboljih portugalskih igrača, stoper ruskog Zenita Bruno Alves.

"Portugalski navijači im (Bosancima) mogu otežati. Veliki broj navijača na stadionu mogao bi biti odlučujući po nas. Pozivamo navijače za podršku", kaže Alves i dodaje:

"Moramo graditi našu igru, naš prepoznatljivi stil i kvalitet.  BiH će igrati na kontranapade, ali će također držati loptu. Malo je nepredvidljivo pogoditi što će se dogoditi, no moramo biti spremni. Bit će to teška utakmica, s puno emocija, ali mislim da će Portugal dobiti rezultat kojeg želi".

Hoće li Zmajevima, a mi se nadamo da neće, atmosfera i veliki broj domaćih navijača na Stadionu svjetlosti otežati i odmoći, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.