Alžir ima novog selektora
Abdelhak Benchikhu

Pronađen nasljednik

Alžir ima novog selektora

M. Maksimović

Reprezentacija Alžira od ponedeljka ima novog selektora, jer će 47-godišnji Abdelhak Benchikhu zamijeniti Rabaha Saadanea. Saadane je prošle sedmice odlučio napustiti mjesto selektora nakon brojnih kritika od strane medija.

Alžirski fudbalski savez, inače poznat po tome što gotovo nikad ne angažira strane trenere, odlučio se za Benchicku koji je do danas vodio B reprezentaciju. Od novoga selektora se očekuje plasman na Afrički kup nacija 2012, te popravak dojma iz prve utakmici kvalifikacija u kojoj su odigrali samo 1:1 s Tanzanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.