Neviđene scene: Fudbaler napao sutkinju na terenu!

Srećom, tu je bio saigrač da ga smiri

Neviđene scene: Fudbaler napao sutkinju na terenu!

Eldar Ganibegović

Nije više novost da ženske sudije dijele pravdu na fudbalskim utakmicama muškaraca. No, itekako je novost ako se neko usudi da sudiju ili sutkinju fizički napadne. To se desilo u Alžiru.

Sutkinja Ghada Mehat fizički je napadnuta u Alžiru na utakmici koju je sudila.

Pomenuta 28-godišnjakinja delegirana je da sudi utakmicu Kupa Alžira. Sastali suse WA Tlemcen i MC Alger.

Ostat će joj ta utakmica dugo u sjećanju s obzirom na to da ju je fizički napao igrač MC Algera.

Nezadovoljan odlukom sudije Ghade Mehata, alžirski internacionalac Youcef Belaili (32 godine) fizički ju je napao tokom utakmice sa WA TIemcenom u Kupu.

Naime, fudbaler MC Algera je prišao ženi i počeo da je povlači za majicu, a u tom trenutku je intervenisao kolega koji je pokušao da smiri saigrača.

Oglasi

Iako je Youcef Belaili napravio grub gest, Ghada Mehat je iznenadio sve svojom reakcijom. Nije mu dala crveni karton i isključila ga, već mu je samo dodijelila žuti karton.

Nakon dobijenog kartona od Ghade Mehata, Youcef Belaili je napravio još jedan gest koji je izazvao kontroverzu. Napucao je loptu u pravcu sudije.

Fudbaler koji je napao sutkinju nije naročito poznat. Najveći domet su mu osrednji francuski klubovi.

Youcef Belaili je počeo igrati fudbal u MC Oranu, nakon čega je igrao za Esperance u Tunisu, USM Alger ponovo u domaćem prvenstvu, Angers u Francuskoj, Al-Ahli u Saudijskoj Arabiji, u Katar SC-U, Brest, Ajaccio, a na ljeto 2023. potpisao je sa MC Algerom.

Top Komentari

makke07
Razlog ovoga je sto zena nije autoritet muskarcima nikad,veca greska je sto su je iz tog saveza postavili.Žene nemogu obavljati ovu duznost.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi