Alžir pobjedom nad Malijem ostao u igri

AKN, Grupa A:

Alžir pobjedom nad Malijem ostao u igri

Edmir Škorić

Drugo kolo Afričkog kupa nacija počelo je minimalnom pobjedom Alžira nad Malijem. Gol odluke postigao je branič Halliche pred kraj prvog dijela.

Alžir je prošlo kolo poražen od Malavija, dok je Mali remizirao sa Angolom u onoj dramatičnoj utakmici (4:4). I jedni i drugi su se borili za pobjedu, jer bi se poraženi iz ove utakmice dodatno udaljio od četvrtfinala.
Kanoute je zaprijetio udarcem sa lijeve strane iz kosa, no najbolju priliku prije gola vidjeli smo u 26. minuti kada je Matmour doao do Zianija, a ovaj topovski šutirao sa ruba šesnaesterca, ipak Diakite se nije dao savladati.

Ipak, do pobjede u jednoj borbenoj utakmici dolaze Alžirci. Gol odluke postigao je štoper Hallilche u 43. minuti utakmice. Veznjak Wolfsburga Karim Ziani odlično je izveo slobodni udarac sa lijeve strane, Hallilche najviše skočio u petercu Malija i glavom matirao Diakitea.  Pr

U nastavku Mali nije imao pravih prilika, dok su Alžirci mogli i povećati svoju prednost. Tako je Yebda u 56. minuti opasno zaprijetio topovskim udarcem sa sedamanaest metara, ali je njegov udarac prošao pored desne stative Diakitea. U finišu utakmice Ziani je izveo slobodni udarac sa nekih osamnaest metara, no malo iznad gola odlazi njegov pokušaj.

Večeras se u drugoj utakmici grupe A sastaju domaćin Angola i Malavi.

Grupa A:
Mali - Alžir 0:1 (Halliche 43')
Angola - Malavi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.