Alžirski selektor podnio ostavku

Nakon remija sa Tanzanijom

Alžirski selektor podnio ostavku

Edmir Škorić

Rabah Saadane službeno je podnio ostavku na mjestu selektora alžirske nogometne reprezentacije.

Saadane je Faraone ovog ljeta odveo na SP u Južnu Afriku nakon 24 godine, ali ostavku je podnio nakon domaćeg remija sa Tanzanijom u okviru prve kvalifikacione utakmice za Afrički kup nacija 2012. godine.

"U subotu, gospodin Rabah Saadane podnio je ostavku na mjestu selektora nacionalnog tima. Njegova odluka je usvojena od strane predsjednika Alžirskog nogometnog saveza, koji mu se želi zahvaliti i odati priznanje za njegov izvrstan rad", saopštio je Alžirski nogometni savez putem službene internet stranice.

Reprezentaciju će privremeno preuzeti trener nacionalnog tima Abdelhak Ben Chikha, dok ne bude poznati ime novog selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti