Amar Osim glavni kandidat za trenera!
Hoće li se Osim junior vratiti na Grbavicu?

Željezničar u potrazi za Krunićevim nasljednikom

Amar Osim glavni kandidat za trenera!

Amar Osim, sin našeg proslavljenog trenerskog stručnjaka Ivice, glavni je kandidat za trenera FK Željezničar, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih Upravi premijerligaša sa Grbavice.

Osim junior je već radio kao prvi strateg „plavih“ i to u periodu od 2001. do 2003. godine, kada je sa Željom osvojio dvije titule (2001. i 2002. godine), te dva državna kupa (2001. i 2003. godine). Pod njegovom trenerskom palicom, Željezničar je briljantno igrao i u evropskim kupovima. Premijerligaš sa Grbavice tada je stigao do trećeg pretkola Lige prvaka, gdje je eliminisan od slavnog engleskog Newcastlea.

Stoga, navijači Željezničara ne bi imali ništa protiv da se ponovo vrati na klupu, za što postoje realne šanse.

„Istina je da je Osim glavni kandidat i da ćemo učiniti sve da ga uspijemo privoliti da se prihvati odgovornog posla. Potreban nam je trener koji će svojim autoritetom stvoriti harmoniju u ekipi i koji će motivisati igrače da na terenu daju maksimum. Amar je u ovom trenutku najbolje riješenje“, potvđeno nam je sa Grbavice.

U slučaju da Uprava ne pronađe zajednički jezik sa Osimom juniorom, razmišlja se i o alternativama. Saznajemo da su među kandidatima sa kojim će čelnici Željezničara obaviti razgovore Milomir Odović, Hajrudin Đurbuzović, Kemal Alispahić i Demir Hotić, a nije isključeno da se pojavi još neko trenersko ime.

Uporedo sa potragom za novim trenerom, na Grbavici sju počeli riješavati i igračku križaljku. Gotovo je izvjesno da će plavi dres u proljetnoj polusezoni nositi Mirsad Bešlija, bivši prvotimac Željezničara koji je 2001. godine upravo sa Grbavice otišao u Genk, a u međuvremenu nosio je i dresove Heartsa i Saint Truidena. Takođe, u Dolini ćupova je u toku rekonstrukcija reflektora odnosno postavljanje sijalica, pa se može očekivati da Grbavicu svjetlost obasja do kraja 2008. godine...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.