Plavi spremni za završni dio priprema

Obratio se medijima

Amar Osim: Imali smo velik i skup roster, a veoma neučinkovit

U Tursku će danas otputovati i nogometaši FK Željezničar. Plavi će završni dio priprema odraditi u Antaliji, odigrati par prijateljskih utakmica te dodatno se uigrati za nastavak sezone.

Sigurno im neće biti nimalo lako s obzirom na ne baš mali broj odlazaka, a na mjesto šefa struke vratio se Amar Osim.

Upravo se Osim obratio medijima danas prije polaska iz glavnog bh. grada.

"Zadovoljni smo jer smo odradili ono što smo zactali. Tereni su bili blatnjavi, ali to je dio priče kad su pripreme u pitanju. Odradili smo sve treninge, igrači su izdržali sve napore", kazao je Osim.

Dotakao se i promjena u ekipi.

"Imali smo više odlazaka nego dolazaka. Imali smo velik roster i poprilično skup, a veoma neučinkovit. Ne možemo sebi dozvoliti luksuz da imamo ekipu koja košta puno, a ne daje to što se od nje očekuje. Odlučili smo zato dati priliku igračima koji imaju kvalitetu i potencijal da ostvarimo naše ciljeve. Prelazni rok zimi je težak. Imamo sada mlađe igrače, te želimo da njih pokušamo afirmisati".

Govorio je Osim i o veznom redu koji je doživio tri odlaska iskusnih nogometaša. Ostali su mlađi, ali Osim se ne pribojava.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imajući u vidu uloge omladinaca koji su tu ostali često se na tim pozicijama dešavaju problemi. To može biti riskantno, ali ne mogu biti prorok ili kladioničar. Još uvijek se nismo odlučili definitivno po tim pitanju. Nećemo dovesti igrača koji nije bolji od ovih koji su tu. Šteta je ne dati šansu ovim mlađim momcima".

"Doveli smo neke igrače da pojačamo konkurenciju, a Zec je afirmisan samo trebaće malo vremena da se vrati u pravu formu. Mislim da će poprilično dati ruke", dodao je za kraj Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvornicka
“ imali smo vise odlazaka nego odlazaka” duboko
12 0
nijepoznat
sta bi za igraca Veleza,,,Mujezinovica
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi