Osim: Prilično ozbiljan pristup gdje su iskusniji igrači dali ton, a ostali su to popratili

Željezničar bolji od Čapljine

Osim: Prilično ozbiljan pristup gdje su iskusniji igrači dali ton, a ostali su to popratili

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskom susretu pobijedili Čapljinu sa 3:1.

Plavi su nakon jučerašnje pobjede protiv Neuma danas igrali u Čitluku protiv ekipe Čapljine i uspjeli su da dođu do pobjede.

Nakon meča za SportSport.ba svoje utiske otkrio je trener sarajevskog tima Amar Osim.

"Svi igrači koje smo poveli danas u Čitluk su dobili šansu. Ovi što nisu igrali jučer su dobili šansu i oni što nisu išli u Neum su dobili šansu. Prilično ozbiljan pristup od početka gdje su ovi iskusniji igrači dali ton, a ovi ostali su popratili. Čitavu utakmicu držali nekakvu ozbiljnost i koncentraciju. Imali problema stanovitih na prekidima što je relativno i logično jer nismo vježbali to u sastavima u kojim smo igrali. Ostalo je bilo poprilično ozbiljno na teren koji je velikih dimenzija i težak za igru protiv protivnika koji je prilično organizovan. Napravili smo par finih akcija i dali tri gola", rekao je Osim, te se osvrnuo na igru mladih igrača.

"Ok je, bilo je energije. Šteta što nisu dali nijedan gol, zaslužili su da daju bar jedan gol, ali su se svi trudili i pokazali su da se na njih u nekim opcijama može računati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se i na igrače koji se trenutno nalaze na probi.

"Dobro, vidjeli smo danas malo više. Bit će tu još neko vrijeme pa ćemo konačnicu donijeti za par dana".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi