Amar Osim: Očekivanja? Da konačno zabijemo gol, ali ne kod 3:0 za protivnika

Trener FK Željezničar

Amar Osim: Očekivanja? Da konačno zabijemo gol, ali ne kod 3:0 za protivnika

Midhat Šljivak

FK Željezničar sutra na Grbavici dočekuje Mladost i tim sa Grbavice pokušat će doći do prve pobjede u drugom dijelu sezone.

Dosta je problema u timu Amara Osima, a šef struke tima sa Grbavice Amar Osim očekuje da njegov tim konačno zabije gol u drugom dijelu sezone.

"Očekivanja su da probamo zabiti gol napokon, ali da ga ne damo kod 3:0 za protivnika, što dosad nije bio slučaj i da nam to da mogućnost da lakše igramo jer imamo ogromnih problema sa pritiskom. Opravdanih, jer smo ga sami sebi stvorili nekakvom smušenošću, nekakvim odnosom koji nije bio na najvišem nivou i stvarima na koje nemam utjecaja. Sve je to napravilo da imamo to što imamo i da ne igramo na nivou svojih mogućnost".

"U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo i kad dođemo u situaciju da možda nešto napravimo, sputani smo. Ko ne zna fudbal ne zna šta to znači. Nadamo se da će tome doći kraj i očekujemo da nas u nekoj od utakmica krene, nadamo se već sutra, da damo gol. I dosad smo davali, ali nisu nam se priznavali. On bi nam omogućio da igramo mirnije i pomogao bi nam da performans bude na nivou koji se od nas očekuje. Mi smo bolja ekipa od Mladosti i ostvarili bismo povoljan rezultat kojeg nikako da izganjamo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim poštuje ekipu Mladosti.

"Ekipa koja je u totalno drugačijem raspoloženju nego mi. Igraju na nivou svojih mogućnost, igraju rasterećeno i ostvaruje očekivanje rezultate. Protiv ekipa njihovog ranga ne kiksaju i čak su i vani uspijevali iznenaditi protivnika. Opušteni su, nemaju šta izgubiti, bodove će tražiti i sutra. Igraju na najboljem terenu u državi, njima je to bonus u svakom pogledu, protiv renomiranog i ranjenog protivnika. Za nas je to dodatna poteškoća koju ćemo pokušati nadvladati", rekao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Kad Osim daje izjave napravimo kokice, sjednemo pred tv i uživamo
13 0
DadiG
Na zadnjem treningu vježbali proslavu gola
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi