Pobjeda Željezničara

Amar Osim: U napadu smo još uvijek sterilni, ali moramo gledati stvari koje su bile dobre

S. Mlaćo

Željezničar je danas na Grbavici savladao Zvijezdu 09 (1:0) u okviru 23. kola Premijer lige.

Nije to bila utakmica u kojoj je publika mogla uživati, no na Grbavici mogu biti sretni zbog nova tri boda.

Svoje viđenje nakon meča dao je trener Željezničara Amar Osim.

"Zaslužena pobjeda, bez obzira što smo imali još dosta situacija da postignemo još koji gol. Gol je odlučila majstorija Zeca, to pokazuje kakva je utakmica bila. Treba izvući iz ovog meča tri boda, protivnik nam nije ozbiljno zaprijetio i to je to. Moramo gledati stvari koje su bile dobre. Treću utakmici smo neporaženi, par igrača je pokazalo da se na njih može računati, tu su Stanić, Rodin koji je bio jako, jako, agilan...", kazao je Osim, te dodao.

"Imamo igrače koji mogu puno bolje. Pod nekom su blokadom, to je razumljivo i mislim da vrijede puno iše nego što pokazuju. Nemamo lošu ekipu. Igrači slušaju, rade kvalitetno... Protivnici nam ne prave šanse, a u napadu smo još uvijek malo sterilni".

Prokomentarisao je i ulazak Rodina i Sadikovića.

"Sipović je istegao mišić, zbog toga je bila izmjena. Sa Sadikovićem smo djelovali stabilnije. Bio je ok, imao je pokušaj iz slobodnjaka. Nama je bilo važno da primirimo utakmicu. Zadovoljili smo se time".

O nastupu Anela Šabanadžovića kaže.

"Bio je korektan. Ne volim hvaliti igrače. Solidno se snašao i nadam se da će ubuduće nastaviti tim putem".

O današnjim rezultatima u PL, te Željinim rivalima kažem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vidjeli ste rezultate. Neki se mogu objasniti, neki teže... Sloboda je bila bolja, a nisu imali sreću da postignu pogodak. Mladost je katastrofalno ušla u utakmicu. Dobili su i penal, pa crveni, sve iz nekih grešaka koje su lako mogu izbjeći. Deset kola je do kraja, o putniku u Evrope će odlučiti direktni okršaji".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Analiticar
Sramotno je kako ova kriminalna organizacija uzima bodove. Oni su slika i prilika ove napacene drzave i drustva.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi