Osim apsolvirao Goražde i najavio "žustru utakmicu" protiv Veleža

Željezničar slavio s 3:0

Osim apsolvirao Goražde i najavio "žustru utakmicu" protiv Veleža

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Željezničar je sa tri gola u drugom poluvremenu pobijedio Goražde i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH. 

Osim je u izjavi poslije utakmice kazao kako je primarni cilj ostvaren, a to je prolazak dalje. Uz to je i pohvalio federalnog prvoligaša.

"Ima malo i opravdanih okolnosti, bilo je dosta igrača koji nisu dugo igrali, s njima je nemoguće očekivati visok ritam. Utakmicaj e bila ravnopravna, gdje mi nismo čak i držali loptu, igrali su normalno. Drugo poluvijreme smo malo ubzrali, gdje smo se mi morali potrauditi, dali smo gol, i čim povedeš protiv realnoj slabijih ekipa, lakše je. Prvo poluvrijeme za zaborav, ali Goraždu ne treba oduzimati zasluge, izigrali su se lopte i pokazali da nisu došli da se brane", kazao je strateg Plavih.

Naredni ispit je teško gostovanje Veležu u Mostaru. Osim se raduje toj utakmici.

"Stari rival. Čekamo s velikim uzbuđenjem tu utakmicu, žao mi je što neće biti publike na Veležom stadionu. Bit će žustra utakmica kao i svaka što igramo s njima. Raduje me što ćemo igrati pod refletkorima što je doživljaj, imamo mi svoje adute, oni imaju svoje. Očekujem finu utakmicu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petar Bojo je zabio prvi gol za Plave, Osimu je drago što se veznjak vratio neočekivano brzo.

"Bojo je imao tešku povredu koju je neočekivano brzo sanirao, dao je fin gol, drago mi je što se vratio, koliko će mu trebati da bude fit to je teško procijeniti", završio je trener Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PeppermintSA
Liga u kojoj je doživljaj igrati pod reflektorima...
1 11
Fk1921
Ubiti seljacine i utrpati im peticu.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi