Osim: Ostaje žal što nismo igrali kad smo trebali jer bismo sigurno pobijedili

Trener Željezničara nakon remija

Osim: Ostaje žal što nismo igrali kad smo trebali jer bismo sigurno pobijedili

A. Čaušević

Željezničar ponovo nije izgubio na Koševu. U zaostalom meču 9. kola Plavi su odigrali 1:1 protiv Sarajeva.


Bordo tim je dominirao u prvom dijelu, ali su se gosti uspjeli vratiti i osvojiti zaslužen bod. To je potvrdio i Amar Osim u izjavi poslije utakmice.

"Utakmica je bila riješena u prvom poluvremenu. Trebali smo gubiti više od 1:0 jer smo bili bljak. Sarajevo je super ekipa, ali su bili bolji jer smo mi bili loši. Bili smo bolji drugo poluvrijeme, sasvim zasluzeno izjednačili i iznenađujuće bili svježiji od Sarajeva koje ima malo utakmica. Sada ostaje žal što nismo igrali kada je trebalo jer bismo sigurno pobijedili", rekao je Osim.

"Kada smo dobili 5:2 oni su tri dana prije toga igrali negdje. Mislim da to nešto govori. Iako smo imali šansu za pobjedu, pobjedu nismo zaslužili. Hvala Sarajevu na gostoprimstvu sve je bilo korektno, gospodski, ali moram reći da jedva čekam naš naredni susret."

Jedan od važnijih poteza bila je zamjena Veselinovića u prvom dijelu.

"Žalio se na povredu, ali je bio loš, kao i svi ostali, počevši od mene. Izgledali smo kao da smo na terminu, nezagrijani."

Prokomentarisao je i izvanrednu igru svog tima u drugom dijelu.

"Natjerali smo Sarajevo da pokaže svoje slabosti. Sa najboljom ekipom u ligi, Sarajevo to jeste, bili smo bolji..

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dao je kratak osvrt i na igru Ivana Lendrića.

"Drugo poluvrijeme je bio dobar, ali je imao dobre igrače iza sebe, on zavisi od njih. Bio je dobar. Lendrić je jako koristan", završio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Debilu,niste centar prešli prvo poluvrjeme,zahvali se Handžiću i marš ponovo kod 7 braće sadaku ostavite...
19 33
Sarajlija46
Vi trebate biti sretni sto smo mi igrali bez napadaca veceras
12 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi