Amara Traore novi selektor Senegala

Amara Traore novi selektor Senegala

Edmir Škorić

Nogometni savez Senegala (FSF) imenovao je jučer bivšeg svog nogometaša Amaru Traoera (44) za novog selektora.

Senegal je preuzeo 44-godišnji Amara Traore, čovjek koji je odigrao 36 utakmica i postigao 14 golova za tu reprezentaciju, objavio je Nogometni savez Senegala (FSF).

Traore je čitavu svoju karijeru proveo igrajući u francuskim klubovima (Bastia, Le Mans, Gueugnon, Chatearurox), a trenutno je trener senegalskog Saint-Louisa, kojeg je uspio iz druge lige uvesti u prvu ligu i upravo to je jedan od razloga zašto su čelnici Nogometnog saveza odlučili baš njega postaviti za novog selektora.

Njegov zadatak je reprezentaciju plasirati na Afrički kup nacija 2012. godine i Olimpijske igre u Londonu, budući da Senegal nije izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi i Afrički kup nacija u Angoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.