Amauri i službeno italijanski državljanin

Prema javljanju Sky Sporta

Amauri i službeno italijanski državljanin

Edmir Škorić
Teme:

Italijanski Sky Sport danas je objavio kako će Juventusov napadač Amauri imati pravo nastupa za Italiju, nakon što je dobio puno talijansko državljanstvo.

Sad se postavlja pitanje hoće li biti dio momčadi koju će Marcello Lippi povesti u Južnu Afriku za manje od dva mjeseca.

Juventusov napadač je zajedno sa suprugom Cynthiom službeno postao talijanski državljanin, a prije više od godinu dana prisegli su ustavu i talijanskom zakonu u općinskim uredima u Torinu.

"Presretan sam, jer danas je zaključeno ono što je počelo prije više od godinu dana. Oduvijek sam želio doživjeti ovaj dan. Druga želja je zaigrati za nacionalnu vrstu, ali će o tome misliti Lippi. Moram se usredotočiti na Juventus, a Lippi će odabrati igrače. Sretan sam zbog putovnice", kazao je Amauri za Sky Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.