Amauri pauzira tri do četiri sedmice

Amauri pauzira tri do četiri sedmice

Edmir Škorić

Juventusov napadač Amauri će van terena izbivati narednih tri do četiri sedmice, a razlog tome je povreda.

Amauri se povrijedio tokom uzvratne utakmice Juventusa i Ajaxa (0:0). Stara dama je prošla dalje i u osmini finala igra sa engleskim Fulhamom.

"U petak je Amauri podvrgnut testiranju nakon ozljede koju je pretrpio u utakmici protiv Ajaxa. Prvi rezultat dijagnoze govore kako će izbivati sa terena 25 dana", glasi izjava Juventusa na službenoj web stranici.

Tako će Amauri, skoro pa sigurno, propustiti obje utakmice protiv Fulhama. Pretpostavlja se kako će se ovaj Italijan brazilskih korijena vratiti utakmicama, kada i golman Gianluigi Buffon, koji od ranije "vuče" povredu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti