)
Amauri: Svi smo odgovorni za ovakvo stanje

Amauri: Svi smo odgovorni za ovakvo stanje

Edmir Škorić

U intervjuu za Sky Sport, napadač Juventusa Amauri je govorio o trenutnoj rezultatskoj krizi u Juventusu.

Italijanski Brazilac Amauri, kojeg mediji od januara vide u nekom novom klubu, u razgovoru za Sky Sport istakako je kako momčad Juventusa prolazi kroz veoma teške trenutke.

"Prošli smo jedan težak period, period koji je trajao i previše. Znamo da nismo najbolje igrali zadnje utakmice i svjesni smo da sada imamo 20 dana da pokušamo shvatiti što se to događa u našim redovima. Naravno, svi, uključujući i mene, moramo dati nešto više od sebe. To je jedini način da opet krenemo dobrim putem, kao što smo to radili početkom ove sezone. Nažalost, u zadnje dvije utakmice se vidjelo da imamo poteškoća", kazao je Amauri za Sky Sport.

Amauri krivce ne vidi u treneru Ferrari te brazilskom dvojcu Felipe Melu i Diegu, pojačanja Stare dame koji su na udaru kritičara.

"Apsolutno njih trojica nisu jedini krivci, svi smo odgovorni za ovakvu situaciju i svi zajedno moramo pronaći izlaz iz nje. To je pitanje kolektiva", dodaje bivši napadač Palerma, koji je još uvijek optimističan.

"Još uvijek vjerujem u osvajanje naslova."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti