"Ambicije Leotara su zlatna sredina"

Iskusni stoper ponovo u Trebinju

"Ambicije Leotara su zlatna sredina"

Nakon godinu dana provedenih u Čeliku, iskusni stoper Semjon Milošević vratio se u Leotar.

"Ponovo sam u Trebinju, ja sam još prethodni put bio planirao da ne napuštam Trebinje ali ispala je primamljiva ponuda iz Irana koju nisam mogao propustiti. To je bio period dobrih igara Leotara i sjećam se da smo nakon 11. kola držali visoku četvrtu poziciju na tabeli. Ekipu je tada predvodio sjajni stručnjak Borče Sredojević. Sada je ovo potpuno novi momenat, dosta je novih lica, trener je također novi - stari Slavko Jović", rekao je Milošević za naš portal.

"Ambicije Leotara u ovoj sezoni su sredina tabele i smatram da su ostvarive. Nećemo se nešto napucavati sa izjavama tipa mi ćemo ovo, mi ćemo ono. Što se mene lično tiče, kao i u svakom klubu dat ću svoj maksimum. Ispunio sam nekakv cilj ove lige, dostigao sam maksimum onoga što se zove Premijer liga, kao i maksimum u evropskim takmičenjima koji naše ekipe mogu da dosegnu", dodao je Milošević.

Najbolje partije Milošević je pružao u dresu Sarajeva i kako sam kaže, pomalo žali što tada nije dobio pravu priliku u reprezentativnom dresu.

"Jedno vrijeme sam bio u ozbiljnim kombinacijama za nacionalni dresi i to u momentu kada je reprezentacija jako visoko kotirala. Iskreno, žao mi je da tada nisam dobio pravu priliku, jer sam to u utakmicama za Sarajevo u ligi i euro takmičenjima sigurno zaslužio", govori Milošević i dodaje:

"Sada sam tu na mjestu gdje je sve počelo. Neću ništa da planiram jer često ispadne drugačije. Pravo nastupa imam tek u četvrtom kolu zbog suspenzije, bacanja medalje. Nadam se da će ekipa na startu upisati pobjedu, jer te prve utakmice, uvijek su nekako najteže. Naravno još uvijek želim da se dokazujem. Mnogo puta sam rekao da ću igrati sve dok osjećam da dajem svoj maksimum. Pogrešno je mišljenje utvrđeno kod nas vezano za godine. Ima istina samo jedna, ili možeš ili ne možeš. U pitanju je samo rad i način života."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.