Ambrosini igra protiv Juventusa?

Ambrosini igra protiv Juventusa?

Edmir Škorić

Iskusni Milanov kapiten Massimo Ambrosini (33) na uspješnom je putu ka potpunom oporavku, te je sve izglednije da će biti u sastavu Rossonera za veliki derbi sa Juventusom.

Il Corriere dello Sport navodi kako je Ambrosini u srijedu bez poteškoća odradio trening sa ostatkom momčadi i prema najnovijim informacijama iz Mialenella (Milanov kamp za treniranje), on bi trebao  biti u sastavu protiv Juventusa.

No, koliko je ova vijest dobra za trenera Massimiliana Allegrija, toliko je loša i ona da su Daniele Bonera i Thiago Silva trenirali odvojeno u zatvorenom prostoru i male su šanse da zaigraju u derbiju.

Jutrošnji "privatni" trening su imali Alessandro Nesta, te Zlatan Ibrahimović, ali obojica su u pogonu za subotu. Ronaldinho je zbog mišićnih problema propustio gostovanje Napoliju (1:2), ali nagađanja su kako bi Robinho mogao započeti umjesto njega. Brazilac je, podsjećanja radi, postigao vodeći gol Rossonera u Napoliju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.