Ambrosini: Milan me ignorisao, nisu ni pričali sa mnom

Bivši kapiten Milana razočaran odnosom Rossonera

Ambrosini: Milan me ignorisao, nisu ni pričali sa mnom

Midhat Šljivak

Bivši kapiten Milana, Massimo Ambrosini, nakon 17 godina je napustio Rossonere, te se pridružio ekipi Fiorentine.

Iskusni vezni igrač je istakao kako je razočaran ponašanjem rukovodstva Milana koje ga je ignorisalo, te je dodao kako nisu uopšte ni pričali s njim o eventualnom produženju ugovora.

"Veoma sam uzbuđen i Fiorentina je velika prilika za mene. Želim im se zahvaliti što su me prihvatili ovdje", rekao je Ambrosini, te je dodao.

"Milan je sada prošlost. Igrač sam Fiorentine i sada samo o tome želim razgovarati. Priznaću da sam očekivao da u Milanu pokažu malo više interesa za mene, ili da bar pričaju sa mnom. Tek na kraju sezone sam razgovarao sa rukovdstvom tima i nisam imao priliku da išta kažem. Nisam ni trebao kontaktirati s njima", dodao je Ambrosini.

Ambrosini će se pridružiti veoma jakom veznom redu Viola gdje igraju Borja Valero, Alberto Aquillani, David Pizarro i Joaquin Sanchez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.