Ambrosini novi kapiten Milana

Ambrosini novi kapiten Milana

Edmir Škorić

Massimo Ambrosini izrazio je veliko oduševljenje nakon što je imenovan od strane trenera Leonarda za novog kapitena, nasljednika Paolo Maldinija. Osim toga, Ambrosini planira produžiti svoj ugovor sa klubom koji ističe narednog ljeta.

Kako je Paolo Maldini završio karijeru njegovu kapitensku traku preuzet će odlukom trenera Leonarda, Massimo Ambrosini. Ovaj igrač jedan je od onih koji su dugi niz godina vezani za Rossonere, a Italijan je izrazio svoje oduševljenje na ukazanom povjerenju.

"Stvarno sam uzbuđen i ponosan", kazao je novi kapiten kluba na press konferenciji koja je održana u ponedjeljak.

"Ostavština Maldinija je ogromna, ali najvažnija je karizma koju je on uspio da prenese svojom prisutnošću u klubu. Osjećam se vrlo sretan što nosim kapitensku traku."

Ambrosini je istakao kako će najvjerovatnije potpisati novi ugovor sa klubom, obzirom da mu trenutni ističe u 2010. godini.

"Nismo daleko od sporazuma", potvrdio je.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.