Ameobi debitira za izabranu vrstu Nigerije

Napadač Newcastlea odbio Englesku

Ameobi debitira za izabranu vrstu Nigerije

Edmir Škorić

Shola Ameobi, engleski nogometaš koji igra za Newcastle, u petak se po prvi put našao na spisku A selekcije Nigerije, domovine u kojoj je rođen.

Ameobi je ranije nastupao za mlade naraštaje engleske nogometne reprezentacije, ali sada će po prvi put obući dres rodne domovine - Nigerije.

Nigerija 9. februara igra prijateljsku utakmicu sa Gvatalemom u Miamiju (SAD), što će biti prilika da svoj debi upišu Shola Ameobi, te nogometaš Wigana Victor Moses. Prvi nastup imat će i Emmanuel Emenike, koji nastupa u turskom Karabuksporu.

Super Orlovima će ovo biti priprema za nastavak kvalifikacija za Afrički kup nacija 2012. godine. Krajem marta čeka ih duel sa Etiopijom, a trenutno su drugoplasirani u grupi B, odmah iza Gvineje.

Sastav Nigerije za prijateljsku utakmicu:

Golmani: Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv/ISR), Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda/ISR)

Defanzivci: Chibuzor Okonkwo (Heartland), Ayodele Adeleye (Metallurh Donetsk/UKR), Taye Taiwo (Olympic Marseille/FRA), Michael Odibe (A. C. Siena/ITA), Olubayo Adefemi (Skoda Xanthi/GRE), Elderson Echiejile (Sporting Braga/POR), Joseph Yobo (Fenerbahce/TUR)

Veznjaci: John Mikel Obi (Chelsea/ENG), Obiora Nwankwo (Inter Milan/ITA), Victor Moses (Wigan Athletic/ENG), Bartholomew Ibenegbu (Heartland), Olufemi Ajilore (FC Groningen/NED)

Napadači: Ahmed Musa (VVV Venlo/NED), Osaze Odemwingie (West Bromwich Albion/ENG), Obinna Nsofor (West Ham/ENG), Shola Ameobi (Newcastle/ENG), Emmanuel Emenike (Karabukspor/TUR), Peter Utaka (Odense Boldklub/DEN)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.