Ameobi na meti rasista na Facebooku

Ameobi na meti rasista na Facebooku

Edmir Škorić

Newcastleov napadač Shola Ameobi našao se na meti rasista putem društvene mreže Facebook.

Dužnosnici Newcastlea kontaktirali su policiju u Northumbriji kako bi prijavili rasističko vrijeđanje 30-godišnjeg napadača na socijalnoj mreži Facebook. Komentari su, navodno, obrisani.

"Povezali smo se s policijom i sada je sve u njihovim rukama. Nećemo tolerirati ovakve stvari i uvijek ćemo nastojati poduzeti najveće moguće mjere", rekla je glasnogovornica engleskog kluba.

"Dobili smo izvješće o rasističkom vrijeđanju na Facebooku. Usko sarađujemo s Necastle Unitedom kako bismo razriješili slučaj", poručeno je iz policije.

Ameobi je rođen u Nigeriji, a debi za Svrake imao je u septembru 2000. godine protiv Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.