Ameobi u Newcastleu do 2012.
Ameobi crno bijeli dres nosi od 2000. godine

Nigerijac vijeran „svrakama“

Ameobi u Newcastleu do 2012.

Shola Ameobi, Nigerijac koji je nastupao za mlađe selekcije Engleske, a od 2000. godine nosi dres Newcastlea, produžio je vijernost sa popularnim „svrakama“ do 2012. godine.

Ameobi, koji je crno bijeli dres nosio i u vrijeme kada je Newcastle igrao treće pretkolu Lige prvaka protiv sarajevskog Željezničara, izrazio je zadovoljstvo što će ostata u ovom klubu.

„Riješio sam jednu veliku brigu i zbog toga sam sretan. Newcastle mi je pružio sve u životu i drago mi je što smo dogovorili produženje saradnje“, rekao je Ameobi.

Čelnici Newcastle uniteda nove ugovore ponudili su i golmanu Stevu Harperu, te Nickyiju Buttu, ali se njih dvojica još uvijek nisu izjasnili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.