Amer Ordagić stavio paraf na novi ugovor

Ostaje u Norveškoj

Amer Ordagić stavio paraf na novi ugovor

Eldar Ganibegović

Nekadašnji fudbaler Slobode, Zvijezde i Gradine Amer Ordagić potpisao je novi ugovor sa Sandefjordom.

On je u martu 2021. godine u ovaj klub stigao iz Branna, a sada je potpisao novi dvogodišnji ugovor.

"Dobro je što smo postigli dogovor s Amerom. Ordagić je iza sebe imao pomalo turbulentnu sezonu s nekim problemima s ozljedama. Mislimo da je ovo sada pod kontrolom i prilično sam siguran da će Amer biti važan igrač za nas sljedeće sezone. Igra na visokoj razini, tako da je ovo bio važan potpis za nas", rekao je Espen Bugge Pettersen, direktor kluba.

"Trenutno imam jako dobar osjećaj i veselim se novoj sezoni u Sandefjordu. Imam jako dobar odnos sa stručnim štabom i grupom igrača, tako da mi je ovo bila laka odluka. Zadržao sam dobar režim treninga sada tijekom pauze i spreman sam za novi početak 17. januara. Možemo biti ponosni na prošlu sezonu, ali ćemo ove godine raditi na tome da imamo još bolju sezonu", rekao je Ordagić.

"Sretni smo što će Amer ostati", poručili su na zvaničnoj stranici Sandefjorda.

En skikkelig godbit fredags ettermiddag! Amer Ordagic har skrevet under på en ny avtale med SF, og blir å se i blått også kommende sesong👏⚽️ God fredag, SF-venner💙

Posted by Sandefjord Fotball on Friday, January 7, 2022

Ordagić je, podsjetimo, za ovaj klub do sada odigrao 17 utakmica i četiri puta asistirao svojim igračima za gol, dok on još uvijek čeka na prvijenac.

Za njega je ovo nastavak avanture u Norveškoj u koju je 2018. godine stigao iz tuzlanske Slobode.

Top Komentari

Husrefbeg22
slijedeci klub je Buducnost iz Banovica
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti