Amer Osmanagić: Možemo u Evropu
Pravo pojačanje Veleža u ovoj sezoni

Veznjak Veleža je optimista

Amer Osmanagić: Možemo u Evropu

M. Maksimović

Iako u duelu protiv Leotara nije postigao niti jedan gol, mladi veznjak Veleža, Amer Osmanagić je pokazao da nije bez razloga izabran za najboljeg igrača Premijer lige. Amer je dijelio lopte  kao na tanjiru, izvodio je kornere, uklizavao je u kaznenom prostoru Veleža, bilo ga ja na svim dijelovima terena. Starije navijače Veleža je podsjetio na neka stara vremena i stare majistore koji su nosili dres Veleža. 

'' Sigurno je da takva poređenja gode, jer u ovom klubu su igrali mnogi veliki igrači, u Mostaru se godina igrao vrhunski fudbal i ljudi ovdje znaju šta je fudbal u pravom smislu riječi. Sa druge strane sve te pohvale,  moraju biti motiv više da pružam još bolje partije u dresu Veleža, a mislim da i ja ali i moji saigrači možemo bolje.

U prva četiri kola, proljetnog dijela, Velež je gostovao u Travniku, Sarajevu,  Laktašima, poražen je u sva tri susreta, kući je pobjedio Sarajevo. S obzirom na ambicije, navijači su očekivali više, pa je možda zbog toga i razočarenje bilo veće.


'' To svakako, ali od tri utakmice mi uopšte nismo igrali loše protiv Travnika, pa i u Laktašima, dok za ono izdanje protiv Olimpika nemamo opravdanje, ali mislim da nije bilo mjesta panici. Protiv Leotara smo pokazali kako možemo igrati i koliko možemo biti efikasni. Imali smo ta tri gostovanja,  igrali smo protiv ekipa koje se bore za opstanak, imali smo određenih problema, bilo je povrijeđenih igrača, kartoniranih, ali mislim da nismo ništa izgubili. Kako se stvari razvijaju u prvenstvu i kupu nije nemoguće da četvrti na kraju ide u Evropu, a mi smo za sada vrlo blizu tog mjesta i mislim da sa svim domaćim pobjedama uz eventualno jednu pobjedu sa gostovanja možemo dohvatiti upravo to mjesto.


''Rođeni'' u nastavku imaju neugodan ždrijeb, kući čekaju klubove iz vrha, gostiju onima koji se bore za opstanak.


''U gostima je teško igrati protiv ekipa koje se bore za opstanak, ali zato kući igramo u jednom posebnom okruženju, ambijentu pred svojim navijačima gdje jednostavno ne možeš loše odigrati Sigurno je da će u derbijima na domaćem terenu atmosfera biti sjajna, da će biti dosta naših navijača i takve utakmice mi volimo igrati, jednostavno se volimo nadigravati.


Šta Velež može protiv Čelika ?


''U ovoj atmosferi na krilima pobjede protiv Leotara možemo puno, jer i ovaj duel ćemo igrati u pravom sportskom okruženju, nadam se dobroj posjeti na Bilinom Polju i nadam se našem uspjehu. Čelik se bori za opstanak, svaki bod mu je važan, ekipa je pod pritiskom i tu možda vidim našu šansu. Oni su nama uzeli bod kad to niko nije očekivao, možda sada mi uzvratimo kad se to od nas ne očekuje, zaključio je na kraju razgovora za Sportsport.ba, Amer Osmanagić, igrač Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.