Amer Osmanagić u najboljem timu 14. kola JSL

Postigao dva gola

Amer Osmanagić u najboljem timu 14. kola JSL

Adnan Beganović

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Veleža, pomalo zaboravljeni Amer Osmanagić, od ove sezone ponovo nosi dres OFK Beogarada, a u posljednje vrijeme pruža sve bolje partije.

Osmanagić je ove sezone standardan u timu iz Beograda, a trener ove momčadi mu daje svu slobodu u igri. Naš internacionalac opravadao je ukazano povjerenje, a u posljednjem 14. kolu u kojem je OFK Beograd sa 3:0 savladao Novi Pazar, Osmanagić je postigao dva gola, pa je uvršten u idealni tim 14. kola Jelen Superlige.

"Bivši učenik Partizanove fudbalske škole već izvjesno vrijeme igra na visokom nivou i po ukusu trenera Dejana Đurđevića, koji mu pruža svu slobodu u igri. Momak koji je u generaciji Jovetića, Bosančića, Marinkovića, Gulana... nosio kapitensku traku svakako zaslužuje punu pažnju. Do sada su mu nedostajali golovi kojima bi kapitalizirao konstantno dobru formu, ali i to je sada prošlost... Sa dva efektna pogotka protiv Novog Pazara, bivši mladi reprezentativac BiH je skinuo prokletstvo sa sebe i od njega u nastavku sezone navijači OFK Beograda mogu očekivati mnogo", navode novinari srbijanskog Sportala.

Tim 14. kola Jelen Superlige: Filip Kljajić (Metalac), Marko Petković (OFK Beograd), Ivan Ivanov (Partizan), Anderson Markeš (Partizan), Nikola Petković (Crvena zvezda), Slobodan Medojević (Vojvodina), Aleksandar Simić (OFK Beograd), Amer Osmanagić (OFK Beograd), Zvonimir Vukić (Partizan), Brana Ilić (Vojvodina), Andrija Kaluđerović (Crvena zvezda)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.