Amer Osmanagić u srijedu postaje novi igrač Čelika

Ofanzivni veznjak nova akvizicija Zeničana

Amer Osmanagić u srijedu postaje novi igrač Čelika

D. Kurbegović

Kao što smo pisali u nekoliko posljednjih tekstova vezanih za nogometni klub Čelik a u tiče se igračkog kadra Zeničana, za narednu sezonu sinoć je rukovodstvo kluba napokon dogovorilo jedno zvučno pojačanje.

Amer Osmanagić se dogovorio sa rukovodstvom Zeničana, te će u srijedu potpisati najvjerovatnije jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu godinu.


Osmanagić je provjereni nogometaš kojeg su povrede u karijeri spriječile da napravi veliku karijeru. Ovaj 25-godišnji nogometaš svoju karijeru je počeo u graditi u tuzlanskoj Slobodi, gdje kao najtalentovaniji omladinac 2001. godine odlazi u beogradski Partizan. U crnobijelom dresu bio je kapiten juniorske selekcije kluba koja je postala prvak države i zajedno sa još tri talentovana nogometaša iz te generacije, između kojih je i Stefan Jovetić, 2006. godine potpisuje profesionalni četverogodišnji ugovor s Partizanom. 

Za seniorsku ekipu Partizana odigrao je tek jednu utakmicu, a veći dio proveo je na posudbi u Teleoptiku. Nakon što nije dobio priliku u Partizanu, 2009. godine potpisuje za OFK Beograd, gdje se zadržao samo pola sezone, te potpisuje za mostarski Velež.

Nakon što je u dresu Veleža pružao sjajne partije, te je izabran za najboljeg mladog igrača te sezone u Premijer ligi, mladi Osmanagić odlazi u poljsku Zaglebiu Lubin, nakon toga slijedi ponovo povratak u OFK Beograd, te odlazak u norveški Haugesund.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U januaru 2013. godine dolazi u Sarajevo, gdje je u godinu i po dana imao 30-tak nastupa, ali uglavnom je bio opcija s klupe za rezervne igrače. Ovaj 25-godišnjak igrao je za našu kadetsku, juniorsku i mladu reprezentaciju, a njegovim angažmanom Čelik je dobio sjajnog razigravača, koji pored sjajnih asistencija, nerijetko zna postići i pogodak.

Osmanagić je ukupno sedmo pojačanje Zeničana za narednu sezonu, ali svakako i najzvučnije. Ostaje da vidi hoće li klub s Bilinog polja dovesti još kojeg igrača jer imaju deficit sa stoperima, te napadačima, gdje im je potreban po jedan kvalitetan igrač.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.