America nije uspjela ostvariti prednost

Mexico Clausura

America nije uspjela ostvariti prednost

Odigrane su i preostale dvije utakmice četvrtfinala meksičkog prvenstva. America i Toluca su odigrali bez pobjednika, dok je Santos Laguna bio bolji od UNAM Pumasa.

Veliki derbi između Americe i Toluce na Azteca stadionu završen je bez pobjednika 2:2. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu. Hector Mancilla je u 3. minuti doveo Tolucu u vodstvo, a samo tri minute kasnije Jean Beausejour je poravnao. Miguel Layun je u 24. minuti donio preokret za Americu, a dvije minute kasnije Edgar Dueanas je postavio konačnih 2:2.

U drugoj utakmici na Estadiu Corona Santos Laguna je sa 2:0 bio bolji od UNAM Pumasa. Walter Jimenez je u 27. minuti doveo Santos u vodstvo, a Vicente Vuoso je u 46. minuti postavio konačnih 2:0. Revanš utakmice igraju se u četvrtak.

Četvrtfinale:
America – Toluca 2:2
Santos Laguna – UNAM Pumas 2:0
Pachuca – Monterrey 1:0
Morelia – Chivas 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.