America pregazila Tolucu
Salvador Cabanas je bio dvostruki strijelac u visokoj pobjedi Americe

Meksiko Apertura

America pregazila Tolucu

Kolo u Meksiku obilježila su dva velika derbija, te konačno prva pobjeda aktuelnog prvaka UNAM Pumasa.

U velikom derbiju ovoga kola America je ponizila Tolucu savladavši je sa 7:2. Toluca nije ličila na ekipu koja je do ovog kola gazila sve redom, u ovoj utakmici jednostavno nisu postojali na terenu. America je nakon dugo vremena odigrala utakmicu u kojoj su opravdali renome svog imena.

Pavel Pardo je već u 2. minuti nagovijestio odličnu igru Americe, a Esquivel je u 21. minuti povisio na 2:0. Samo pet minuta kasnije Salvador Cabanas povisuje na 3:0, a autogolom Romagnolia nakon pola sata America je imala četiri gola prednosti. Na isteku prvog poluvremena Cabanas svojim drugim pogotkom na utakmici povisuje na 5:0. U nastavku se Toluca budi i s dva gola Hectora Mancille u 69 i 73. minuti smanjuje na 5:2, ali ponovo America stupa na scenu i golovima Daniela Montenegra u 76 i Andresa Chitive u 89. minuti vraća na plus pet.  

rn rn

U derbiju dva velikana meksičkog nogometa na Estadio Jaliscu Chivas i Pachuca su odigrali odličan meč u kojem nije bilo pobjednika. Utakmica je završila 2:2, a agonija najvećeg meksičkog kluba Chivasa se nastavlja. Chivas je poveo golom Reynosa u 16. minuti utakmice, a na 1:1 je poravnao Paul Aguilar u 28. minuti. Ulises Mendivil je na isteku prvog poluvremena donio potpuni preokret Pachuci, da bi konačnih 2:2 postavio povratnik u redove Chivasa Omar Bravo s bijele tačke u 76. minuti.  

Lider na tabeli Morelia je pretrpjela prvi poraz i to na domaćem terenu od sve boljeg Cruz Azula rezultatom 3:0. Villa je postigao vodeći pogodak u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu su Lugo i Vela postavili konačnih 0:3.  

Konačno je i branitelj naslova UNAM Pumas upisao prvu pobjedu. Na domaćem terenu je pao Queretaro sa 3:0. Dante Lopez je sa dva gola u prvom poluvremenu napravio veliki dio posla, dok je Jehu Chiapas u nastavku samo dovršio posao.    

Odličan meč su odigrali i Monterrey i Tecos. Utakmica je završila 2:2, a gosti mogu žaliti jer su bili vrlo blizu da osvoje puni plijen. Martinez je doveo domaćine u vodsvo u 10. minuti, a Tecosi su preokrenuli golovima Alcantara i Zamogilnya, da bi domaći tim od poraza spasio Jesus De Nigris osam minuta prije kraja.  

Santos Laguna i Tigres su u odličnoj utakmici odigrali 2:2. Tigres je poveo golovima Itamara Batiste i Edgara Castilla u 12 i 22. minuti, da bi Laguna golovima Daniela Luduene u 32 i 49. minuti došla do jednog boda.    

Jaguares i Atlante su igrali 1:1. Jaguares je vodio golom Padille sve do 90. minute kada Daniel Arguello donosi bod svom timu, dok je identičnim rezultatom završio i meč između Indiosa i Atlasa. Indios je u vodsvo doveo Santibanez iz penala u 22. minuti, a na 1:1 je izjednačio Edgar Pacheco u 60. minuti. Utakmica između San Luisa i Pueble završila je bez pogodaka.    

Rezultati:

Chivas – Pachuca 2:2
Monterrey – Tecos 2:2
Jaguares – Atlante 1:1
Indios – Atlas 1:1
San Luis – Puebla 0:0
Morelia – Cruz Azul 0:3
UNAM Pumas – Queretaro 3:0
America – Toluca 7:2  
Santos Laguna – Tigres 2:2  

Poredak:  America i Morelia 13, Toluca 12, Monterrey 11, Puebla 10.....UNAM Pumas i Indios 3, Queretaro 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.