Amerikanci na Pancere bez Altidorea
Foto: EPA.eu

Bez prvog špica

Amerikanci na Pancere bez Altidorea

Napadač fudbalske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Jozy Altidore propustiti će i posljednju utakmicu svoje reprezentacije u grupi G koju izabranici igraju protiv Njemačke. 

Altidore je u prvom meču svoje selekcije na Mundijalu u duelu protiv Gane zaradio povredu zadnje lože, pa je već na samom početku utakmice morao napustiti teren. Uprkos njegovom odsustvu "zvijezde i pruge" uspjele su osvojiti četiri boda iz dvije utakmice, a za plasman u osminu finala potreban im je bod iz meča sa Njemačkom.

"Ako se budemo plasirali u osminu finala, postoje dobre šanse da nam se vrati", rekao je selektor SAD Jurgen Klinsmann.

Njemačka je prva u Grupi G sa četiri boda, a prva je na tabeli ispred SAD zbog bolje gol-razlike, dok Portugal i Gana imaju po bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.