Amir Hadžiahmetović majstorskim golom obilježio veliki istanbulski derbi
Amir Hadžiahmetović je postigao svoj četvrti gol u Super ligi ove sezone

Trijumf Bešiktaša nad Galatom

Amir Hadžiahmetović majstorskim golom obilježio veliki istanbulski derbi

M. Šljivak

Bešiktaš je u 32. kolu turske Super lige u velikom gradskom derbiju savladao Galatasaray s 3:1 i zakuhao je borbu za prvaka. Veliko učešće u pobjedi imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović koji je postigao sjajan gol.

Bešiktaš se vratio u borbu za titulu prvaka današnjom pobjedom u velikom gradskom derbiju protiv Galtasaraya. Bilo je 3:1 uz pogodak reprezentativca BiH Amira Hadžiahmetovića.

Galata odlično ulazi u meč i u 20. minuti stiže do prednosti. Rashica ubacuje loptu za Maura Icardija, a argentinski napadač majstorski postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Bešiktaš se jako brzo vratio u meč. Igrala se 35. minuta kada Romain Saiss koristi ubacivanje Masuakua iz kornera i glavom pogađa za 1:1 i eksploziju oduševljenja na stadionu Bešiktaša.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi se u 58. minuti desio ključni detalj ove utakmice uz glavnu ulogu reprezentativca Bosne i Hercegovine Amira Hadžiahmetovića.

Bh. veznjak je ukrao loptu Oliveiri na 30-ak metara od gola, došao je sam pred golmana Galatasaraya Musleru i zatim ga je hladnokrvno matirao za vodstvo Bešiktaša od 2:1.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/anindagol30/status/1652725964143468544[/twitter]

Nakon primljenog gola Galata nije napravila previše u fazi napada, da bi u četvrtoj minuti nadoknade ovaj gradski derbi bio konačno i riješen.

Tačku na meč stavio je kamerunski napadač Vincent Aboubakar. Iskoristio je asistenciju Rosiera i zabio je za konačnih 3:1.

Amir Hadžiahmetović je teren napustio u 90. minuti meča i odigrao je zaista vrhunsku fudbalsku predstavu.

Galatasaray je usprkos porazu ostao na vrhu turske Super lige. Trenutno su na 70 bodova i veliki gradski rivali im gledaju u leđa.

Na drugom mjestu je Fenerbahče koji je osvojio 67 bodova, a Bešiktaš je ovom pobjedom došao na 65 i vratio se u igru za titulu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 32. kolo:

Bešiktaš - Galatasaray 3:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi