Amir Hadžiahmetović potpisao ugovor za Plavima
Foto: fkzeljeznicar.ba / Damir Hajdarbašić

Junior preselio u seniorsku svlačionicu

Amir Hadžiahmetović potpisao ugovor za Plavima

Sedamnaestogodišnji Amir Hadžiahmetović, kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine, potpisao ugovor sa Željezničarom, saopštio je klub iz Zvorničke 27 putem svoje zvanične internet stranice.

Mladi veznjak je u prošloj sezoni predvodio svoju selekciju do titule prvaka Bosne i Hercegovine. 

Hadžiahmetović je rođen 08. marta 1997. godine u Danskoj. Fudbal je počeo trenirati u Bronholmu sa pet godina. 2009. godine dolazi u Sarajevo i počinje trenirati u Željezničaru. U Plavom dresu, Amir je osvojio titule prvaka BiH u konkurenciji pionira i kadeta. U dresu U-17 reprezentacije BiH je odigrao 19 utakmica.

"Čast i zadovoljstvo mi je što sam danas potpisao za Želju, najtrofejniji klub u državi. Nadam se da ću se svojim trudom i zalaganjem nametnuti stručnom štabu i da ću uskoro zaigrati pred najboljim navijačima u državi. Očekuju me naporan rad i zalaganje kako bih ostvario svoje ciljeve. Ovim putem bih se zahvalio šefu Admiru Adžemu, stručnom štabu i upravi Kluba na ukazanom povjerenju", kazao je Amir Hadžiahmetović za klupski web site nakon potpisa ugovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti