Amir Zolj ponovo u Veležu

Dogovorena saradnja na dvije godine

Amir Zolj ponovo u Veležu

A. Beganović

Godina dana protekla je od kad je Amir Zolj odigrao posljednji meč u dresu Veleža. Nastupio je u 14. kolu minule sezone u posljednjih dvadeset minuta kada je Velež sa 3:0 ispratio Slobodu. A potom je, nakon isteka četverogodišnjeg ugovora odlučio promijeniti sredinu i potpisati za sarajevski Olimpic.

Na Otoci je u prošloj sezoni bio jedan od najstandardnijih igrača, potom je na startu ove za kratko bio u nemilosti da bi se od dolaska Husfera Musemića ponovo uspio nametnuti.

Igrao je na poziciji zadnjeg veznog i stopera. Po okončanju jesenjeg dijela sezone ponuđen mu je novi ugovor, ali je Zolj ipak odlučio napustiti Olimpic.

Iz Veleža su na vrijeme reagovali i za kratko vrijeme uspijeli dogovoriti Zoljev povratak. Ovaj svestrani vezista dres Veleža nosit će naredne dvije godine.

"Na obostrano zadovoljstvo dogovorio sam povratak u klub čiji sam navijač od rođenja. Lijep osjećaj je ponovo biti dio Veleža. Vjerujem da nećemo imati problema u proljetnom dijelu, odnosno da ćemo bez poteškoća na vrijeme osigurati opstanak", izjavio je Zolj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.