Amkar se kockao, ali ipak savladao Rostov

Amkar se kockao, ali ipak savladao Rostov

Midhat Šljivak

Fudbaleri Amkara savladali su na svom terenu ekipu Rostova sa 3:2 u prvom susretu 29. kola ruske Premier lige.

U duelu timova koji se bore da izbjegnu doigravanje za ostanak u ligi domaći tim se bolje snašao, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu, iako su se kockali ufinišu susreta.

Nakon prvih 45 minuta Amkar je imao dva gola prednosti. Kolomeitsev je u 17. minuti doveo domaći tim u prednost od 1:0, da bi samo šest minuta kasnije Jakubko pogodio za sigurnih 2:0. Kada je u 55. minuti susreta Georgiev sa bijele tačke pogodio za 3:0 činilo se kako će Amkar stići do ubjedljive pobjede.

Ipak, Rostov je uspio donijeti neizvjesnu završnicu. Starikov je u 64. minuti smanjio na 3:1, da bi u drugoj minuti nadoknade isti igrač pogodio za 3:2. Međutim, u preostalom vremenu nisu uspjeli doći do boda, te su sada u veoma teškoj situaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.