Amouda više nije selektor Nigerije

NFF potvrdio

Amouda više nije selektor Nigerije

Edmir Škorić

U petak su čelnici nogometnog saveza Nigerije (NFF) odlučili prekinuti saradnju s dosadašnjim selektorom Shuaibu Amoudom.

Shuaibu Amouda posljednjih je dana bio pod velikim pritiskom, jer je sa reprezentacijom Nigerije na Afričkom kupu nacija došao do trećeg mjesta, dok su čelni ljudi tog nogometnog saveza očekivali više.

Nigerija, koja će u junu nastupati na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, sada traži novog selektora, a kao nasljednici Amoude spominju se Francuz Bruno Metsu, Englez Peter Taylor, pa i Holanđanin Guus Hiddink, koji je trenuno selektor Rusije.

Među kandidatima je i trener minhenskog Bayerna Louis van Gaal, dok će konačna odluka biti donešena do kraja ovog mjeseca. Tehnički odbor na čelu s Taiwo Ogunjobijem će čelništvu dostaviti još nekoliko imena vrhunskih stručnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.