Ancelotti hvali Torresa i Anelku

Ancelotti hvali Torresa i Anelku

Nakon pobjede u Ligi prvaka u Kopenhagenu, trener engleskog prvoligaša Chelseaja Carlo Ancelotti pohvalio je igru svojih igrača, a posebno napadača Nicolasa Anelke i Fernanda Torresa.

Anelka je postigao oba gola u pobjedi Ancelottijevog tima, čiji je primarni cilj ove sezone evropska kruna jer u domaćoj ligi ne postiže najbolje rezultate.

"To je bio dobar rezultat, dobra predstava. Pripremili smo se za utakmicu i dobro obavili posao. Međutim posao nije završen, ima i uzvratna utakmica koju također moramo dobro odigrati. Dobro smo motivirani za ovo takmičenje", kazao je Ancelotti za "Sky Sports 2".

On je također pohvalio zalaganje Fernanda Torresa koji je još jednu utakmicu okončao bez postignutog gola, treći put od kako je prešao iz Liverpoola.

"Torres je igrao jako dobro. Ključ utakmice je bila saradnja naših napadača. Torres nije imao sreće što nije postigao pogodak ali je odigrao fenomenalnu utakmicu", kazao je italijanski strateg.

Chelsea očekuje utakmica protiv lidera Premier lige Manchester Uniteda. Ancelotti dočekuje taj susret ohrabren izvedbom svojih igrača u Danskoj.

"Te dvije utakmice su različite, ali ako odigramo na istom nivou kao protiv Danaca imat ćemo šansi protiv Uniteda", kazao je Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.