Ancelotti: Istina je da želimo Maxwella
Ancelotti traži igrače

Ancelotti: Istina je da želimo Maxwella

Edmir Škorić

Trener AC Milana Carlo Ancelotti potvrdio je nagađanja oko interesovanja "crveno-crnih" za krilnog igrača Intera, Brazilca Maxwella koji je izgubio svoje mjesto u ekipi Intera pored mladog Santona.

Nakon što ga je iz prve postave Intera "izgurao" mladi Santon, Maxwell bi mogao od ljeta postati novi igrač Milana, a da se ozbiljno misli o ovom transferu potvrdio je i sam menadžer Maxwella.

No, i trener Milana Carlo Ancelotti potvrđuje špekulacije, te se nada dolasku Brazilca na San Siro ovog ljeta. - Maxwell je igrač kakav Milanu i treba, mislim da ćemo razgovarati o tome na vrijeme. On je jedan od najboljih igrača na toj poziciji krila.

Trener Milana je zabrinut i zbog ozljede prvog Milanovog golmana ove sezone. - Provjere su, to nije još ništa ozbiljno. Abbiati? Ove sezone, sudbina je zaista protiv nas. 

Na pitanje koji je cilj u Seriji A, Ancelotti je odgovorio: - Mi smo radili dobro, no mi se još uvijek borimo za drugo mjesto, još uvijek imamo snage za to. Također imamo direktan susret protiv Juventus kod kuće, koji nam je izravnik suparnik za to drugo mjesto .   

Ancelotti je za kraj naglasio kako će se pobrinuti da niko od njegovih igrača ništa ne govori o "nerazzurrima" i Jose Mourinho.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.