Ancelotti: Mislim da će Rino ostati u Milanu

Gattuso ne dolazi u London

Ancelotti: Mislim da će Rino ostati u Milanu

Edmir Škorić

Chelseaov trener Carlo Ancelotti istakao je kako ne očekuje da Milanov veznjak, Gennaro Gattuso, u januaru pređe na Stamford Bridge.

Već nekoliko sedmica priča se o odlasku Gennara Gattusa iz Milana u Chelsea, navodno popularni 'Rino' nije zadovoljan minutažom pod palicom novog trenera Leonarda, a osim toga dosta je vezan za svog bivšeg trenera Carlo Ancelottija.

No, čini se da će Italijan ostati na San Siru, što misli i sam trener londonskih Plavih.

"Rino je igrač Milana. Imao sam dobar odnos s njim, ali mislim da on neće doći ovdje", kazao je Ancelotti, prema pisanju Daily Mirrora.

Chelseau je bila donešena zabrana o kupovini igrača u januarskom prelaznom roku zbog slučaja "Kakuta", no zabrana je ukinuta i Ancelotti će imati širom otvorene ruke za dovođenje novih igrača. Dakako, sada čeka zeleno svjetlo gazde Romana Abramoviča.

Gattuso i nije prijeko potreban Londožanima, budući da Ancelotti na tom mjestu ima Michael Essiena, Jon Obi Mikela, Michael Ballacka i Frank Lamparda, kao i još nekoliko igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.