Ancelotti: Modriću sutra želim dati barem pola sata

Trener Reala uoči Schalkea

Ancelotti: Modriću sutra želim dati barem pola sata

Real Madrid sutra će u sklopu osmine finala Lige prvaka odmjeriti snage sa Schalkeom, a svoje mjesto u timu konačno će naći hrvatski fudbaler Luka Modrić. 

Obzirom da je četiri mjeseca bio van stroja, Modrić će protiv njemačkog bundesligaša dobiti šansu tek u drugom poluvremenu utakmice. 

"Luka će početi na klupi, ali dat ću mu barem pola sata u drugom poluvremenu", potvrdio je Carlo Ancelotti na konferenciji za medije, a potom dodao: 

"Oporavak Modriža je je dobra vijest, obzirom da će nam biti od velike pomoći u završnici sezone. Modrić, uz sve što radi kao srednji veznjak, može pomoći u probijanju prema naprijed, što izbacuje protivnike iz ravnoteže. Želim mu dati 30 minuta sutra", dodaje Ancelotti.

Podsjetimo, Modrić se povrijedio početkom novembra na utakmici Hrvatske i Italije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti