Ancelotti: Najvažnije da budemo prvi na kraju sezone

Čvrsto s dvije noge na zemlji

Ancelotti: Najvažnije da budemo prvi na kraju sezone

Edmir Škorić

Unatoč pobjedi u velikom francuskom derbiju nad Lyonom (1:0) trener PSG-a Carlo Ancelotti tvrdi: "Daleko smo od cilja!".

Naravno, Ancelottijeva izjava je na mjestu obzirom da su se Parižani tek izjednačili s Lyonom na liderskoj poziciji i slijedi im žestoka utrka do kraja šampionata u Ligue 1. Ne treba zaboraviti da isto bodova ima i Marseille.

 

"Posjedujemo sastav koji može da napravi nešto ove sezone, ali moramo da budemo čvrsti i dosljedni. Nogomet je pokazao koliko može biti čudan. Sada smo prvi na tabeli, ali mnogo važnije je da tu budemo na kraju sezone", kazao je Anceotti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Italijan smatra da će šampionat biti zanimljiv u narednih nekoliko mjeseci i da očekuje uzbudljivu šampionsku trku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.