Ancelotti: Neću biti selektor Italije

Unatoč medijskom nagađanju

Ancelotti: Neću biti selektor Italije

Edmir Škorić

Chelseaov trener Carlo Ancelotti se ogradio od nagađanja da bi mogao preuzeti reprezentaciju Italije nakon što se završi Svjetsko prvenstvo.

Mediji u Italiji tvrde da će Marcello Lippi podnijeti ostavku nakon što se okonča Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine. Kandidatura za nasljednika Lippija je poprilično široka, a jedan od glavnih kanditata je Carlo Ancelotti, navode mediji na poluotoku.

Međutim, taj poslovni prijedlog nimalo ne zanima trenera Chelsea.

"Neću biti selektor Italije naredne godine. Trener sam Chelsea", kazao je Ancelotti za La Repubblicu.

Unatoč obavezama prema londonskom klubu, Ancelotti će prisustvovati SP-u u Južnoj Africi, te vjeruje kako bi upravo jedna od selekcija sa afričkog kontinenta mogla daleko dogurati.

"Svjetsko prvenstvo je ogromna stvar i ja ću biti tamo, gledati ga i uživati. Ne bih se iznenadio ako neka afrička reprezentacija završi u polufinalu", dodao je bivši trener Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.