Ancelotti: Platini bi trebao da šuti

Izrevoltiran izjavom Francuza

Ancelotti: Platini bi trebao da šuti

Trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, bio je poprilično izrevoltiran Platinijevom izjavom koja se tiče kandidata za Zlatnu loptu.

Prvi čovjek UEFA je izjavio da bi prestižnu nagradu trebao dobiti Nijemac, a na sve to Ancelotti mu je poručio da bi bilo bolje da šuti.

"Bilo bi bolje da Platini šuti kada je riječ o ovim stvarima. Nije uredu da predsjednik UEFA daje svoje mišljenje oko toga posebno ne javno. On bi trebao biti neutralan", rekao je Ancelotti za Marcu i dodao:

"Ne bih želio komentarisati ko je najviše zaslužio ovu nagradu. Mogu samo reći da je i Messi imao odličnu godinu iza sebe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.