Ancelotti preuzima Italiju, Pirlo pomoćnik?

Italijani plasirali senzaciju

Ancelotti preuzima Italiju, Pirlo pomoćnik?

Italijanski Corriere dello Sport plasirao je senzacionalnu vijest da će Carlo Ancelotti postati novi selektor fudbalske reprezentacije Italije.

Nakon odlaska Venture, Italijani su pregovarali sa brojnim potencijalnim rješenjima a čini se da je na kraju postignut dogovor sa Ancelottijem, koji je bez posla od napuštanja Bayerna u septembru 2017. godine.

Isti izvor piše da će Carlo Ancelotti sa sobom dovesti svoj trenerski tim, što je navodno bio njegov glavni uvjet koji je postavio Savezu. Tako bi mu pomoćnici trebali biti sin Davide Ancelotti, Massimo Ambrosini ali i Andrea Pirlo, koji je nedavno završio fudbalsku karijeru.

Ancelotti će na klupi Azzurra navodno zarađivati pet miliona eura godišnje, što je mnogo za jednog selektora, ali ipak dosta manje u odnosu na platu koju je imao u Bayernu.

Iskusni 58-godišnji stručnjak je tokom karijere trenirao Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real i Bayern, a službena potvrda njegovog novog angažmana na klupi Italije očekuje se u bliskoj budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi